Politika kolačića

Politika kolačića za veb-sajt Mail Boxes Etc. SEE d.o.o. (MBE SEE)

Politici kolačića za MBE SEE možete pristupiti putem veb-sajta https://www.mbe.co.rs/


Šta su kolačići


Kao što je uobičajena praksa sa skoro svim profesionalnim veb prezentacijama, ovaj veb-sajt koristi kolačiće, koji su male datoteke koje se instaliraju na vaš računar, kako bi se poboljšalo Vaše iskustvo. Ova stranica opisuje koje informacije se prikupljaju, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo da čuvamo ove kolačiće. Takođe ćemo podeliti sa vama kako možete da sprečite čuvanje ovih kolačića, ali to može da smanji ili „pokvari“ određene elemente funkcionalnosti veb-sajtova.


Za više opštih informacija o kolačićima, informišite se pre nego što pristupite ovoj veb lokaciji.


Kako koristimo kolačiće


Koristimo kolačiće iz različitih razloga koji su detaljno opisani u nastavku. Nažalost, u većini slučajeva ne postoje standardne opcije za onemogućavanje kolačića bez potpunog onemogućavanja funkcionalnosti i karakteristika povezanih sa njima. Preporučuje se da ostavite sve kolačiće ako niste sigurni da li su Vam potrebni za uslugu koja Vam je potrebna.


Onemogućavanje kolačića


Možete sprečiti delovanje kolačića prilagođavanjem podešavanja u Vašem pretraživaču. Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića uticati na funkcionalnost ove i mnogih drugih veb stranica koje posećujete.  Zbog toga se preporučuje da omogućite funkcionisanje kolačića.


Kolačići koje postavljamo

  • Kolačići u vezi sa upit formama


Kada pošaljete podatke putem obrasca poput onih koji se nalaze na stranicama za kontakt ili upita za partnerstvo ili korišćenje usluga MBE SEE, kolačići se mogu podesiti da pamte vaše korisničke detalje za buduću prepisku.


Kolačići treće strane


U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje obezbeđuju treće strane od poverenja. Sledeći odeljak opisuje koje kolačiće treće strane možete naići na ovoj veb stranici.

  • S vremena na vreme testiramo nove funkcije i pravimo suptilne promene u načinu na koji se sajt isporučuje. Kada još uvek testiramo nove funkcije, ovi kolačići se mogu koristiti da bismo obezbedili da dobijete prijatno iskustvo dok ste u poseti našeg veb-sajta, kao i da razumemo koje optimizacije naši korisnici najviše žele.
  • Takođe koristimo ikonice i/ili dodatke za društvene mreža na veb-sajtu koji vam omogućavaju da se povežete sa svojom sa ovim platformama. Upravo ove društvene mrežekoriste svoje kolačiće preko naše veb stranice sa ciljem unapređenja Vašeg profila na njihovim veb platformam ili radi analize podataka koje koriste u skaldu sa njihovim politikama privatnosti.
  • Zbog korišćenja usluga kurirskih službi, u nameri optimalnog i efikasnog obavljanja istih na Vaše zadovoljstvo, moguća je upotreba njihovih kolačića u skladu sa kako Politikom privatnosti MBE SEE, tako i njihovih politika privatnosti i kolačića.


Više informacija


Nadamo se da su Vam sada stvari jasnije.  Ako niste sigurni da li su Vam kolačići potrebni ili ne, obično je sigurnije ostaviti kolačiće u funkciji kako biste bili sigurni da će interakcija sa nekom od funkcija koje koristite na našem sajtu bila uspešna.


Međutim, ako i dalje tražite više informacija, možete nas kontaktirati putem jedne od ponuđenih opcija koje možete pronaći na kontakt stranici na veb-sajtu.